2022 Citroen e-Berlingo prijs en kenmerken:

2022 Citroen e-Berlingo prijs en kenmerken:

Ontdek de volledig elektrische versie van het nieuwe model Citroen e-Berlingo.

Het nieuwe concept van de e-Berlingo is nu overgeschakeld op een volledig elektrische aandrijflijn en is nu een veel slimmer product in termen van zowel design als technologie. Hoewel het nog steeds duidelijk een MPV op basis van een bestelwagen is, is het nu een voertuig met stijlvolle accenten geleend van Citroen's SUV en crossover line-up. Hij deelt de meeste van zijn verborgen delen met de Peugeot Rifter en Opel Combo Life, maar de Citroen is misschien wel het meest stijlvol op de neus.

2022 Citroen e-Berlingo

Een dunne grille wordt geflankeerd door LED-lampen, terwijl de koplampen zich in de voorbumper bevinden. Er zijn twee Air bump -strips aan de zijkanten die parkeerhobbels moeten helpen voorkomen, terwijl dikke dakrails ervoor zorgen dat u een fiets of meer bagage kunt vervoeren. Met een enorme kofferruimte van 775 liter zal dat laatste waarschijnlijk niet nodig zijn in de vijfzitter stand. Stap over van de standaard Berlingo M op de XL-versie en de kofferruimte neemt toe tot 1.050 liter, ongeveer evenveel als bij een supermini met volledig neergeklapte zetels.

2022 Citroen e-Berlingo

De XL kan worden besteld als een zevenzitter en dankzij de brede schuifdeuren aan de zijkant is de toegang tot de achterkant gemakkelijk, een echte zegen in krappe parkeerplaatsen, vooral voor kleine kinderen en ouders die worstelen met stoel ver hogers. De achterklep is enorm om het laden van de koffer te vergemakkelijken, maar de Berlingo heeft ook een apart pop-up glazen luik, wat betekent dat u in krappe ruimtes bij de koffer kunt zonder de auto vooruit te hoeven zetten.

Het interieur is een stuk beter dan voorheen, en het voelt bijna niet aan alsof je in een nauw verwant bestel wagenmodel rijdt. De materialen ogen en voelen pluche aan en hij heeft een prachtig infotainment systeem. Het is ook goed om te weten dat Citroen niet heeft beknibbeld op veiligheidsvoorzieningen, ondanks het betaalbare karakter van de Berlingo. Er zijn ten minste 19 hulpfuncties beschikbaar om het rijden veiliger en minder stressvol te maken.

2022 Citroen e-Berlingo

Vanaf 2022 is de Berlingo volledig elektrisch en elke versie behalve de e-Berlingo is alleen leverbaar in de huidige voorraad. De elektromotor past zeer goed bij de MPV, soepele acceleratie en geen schakelen, wat het rijden uiterst gemakkelijk en ontspannen maakt. Als de actieradius van 174 mijl een probleem is voor langere versies, kan deze in ongeveer 30 minuten worden bijgevuld van 10-80% met behulp van een 100 kWh algemene oplader.
 Hij biedt niet dezelfde grip als een 4x4, maar kan nuttig zijn voor bestuurders die af en toe met hobbelige wegen en gladde omstandigheden te maken krijgen.
Hij is uitgerust met hetzelfde 50 kWh accupakket als de Citroen e-C4 of Peugeot e-2008, waarmee de ietwat hokkerige e-Berlingo op één lading zo'n 174 mijl kan afleggen. Dit is misschien een harde pil om te slikken voor eigenaars die gewend zijn aan de actieradius van ongeveer het dubbele van de dieselmotor, maar de e-Berlingo is uitgerust met ten minste 100 kW snelladen. Nadat u 150 mijl hebt afgelegd, stopt u voor een lunch en kan een oplaadbeurt van 30 minuten de batterij met 10-80% laten leeglopen, wat genoeg zou moeten zijn om alle ritten, behalve de langste, te voltooien. 

vanaf € 38.715

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Dacia Duster prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Renault Zoe e-Tech prijs en kenmerken: