2022 Citroen C5 Aircross prijs en kenmerken:

2022 Citroen C5 Aircross prijs en kenmerken:

2022 Citroen C5 Aircross heeft vele technologieën en gemakken in één pakket verzameld.

De nieuwe versie van de familie-SUV van Citroën heeft een vernieuwd design, een interieur van hogere kwaliteit en een groter 10-inch touchscreen.

De vernieuwde C5 Aircross zal blijven concurreren in een concurrerend segment met rivalen als de Peugeot 3008 en Kia Sportage.

2022 Citroen C5 Aircross

De standaarduitrusting omvat een digitaal instrumentenpaneel van 12,3 inch, een groter centraal infotainment display van 10 inch, automatische klimaatregeling met twee zones, sleutel loze toegang en start, een achteruitrijcamera en een set nieuwe diamantgeslepen lichtmetalen velgen van 18 inch.

Een reeks rijhulp systemen is beschikbaar in de middelste uitvoering. Dit uitrustingsniveau beschikt over een adaptieve cruise control en een automatische noodstop, evenals over de met Alcantara suède beklede Citroën Advanced Comfort-stoelen.

2022 Citroen C5 Aircross

Alle modellen zijn verkrijgbaar met dezelfde 1,2-liter driecilinder benzinemotoren en 1,5-liter viercilinder dieselmotoren. Beide motoren leveren 128 pk en zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een acht traps automatische transmissie.

Ook nieuw is het 222 pk sterke 1,6-liter benzine plug-in hybride model.

Nieuw zijn de 18-inch lichtmetalen velgen en de Eclipse Blue lak die op deze auto te zien zijn. Met Color Packs kunt u uw C5 Aircross personaliseren; deze accenten zijn beschikbaar in zwart, chroom, brons en blauw en zijn ook terug te vinden op de luchtinlaten vooraan en de stijlvolle Citroën-luchtbumpers. Als u kiest voor het hybride model, kunt u gestileerde "h"-badges krijgen.

2022 Citroen C5 Aircross

Citroën wil de C5 Aircross met een facelift nog waardevoller maken en heeft daarom zowel de materialen als de techniek in het interieur herzien. Modellen met het navigatiesysteem zijn voorzien van een nieuw, groter touchscreen, en het scherm zit niet langer tussen, maar boven een reeks ventilatieopeningen. Door het touchscreen hoger te plaatsen is het makkelijker te zien en te gebruiken tijdens het rijden, maar je moet het scherm nog wel gebruiken om de interieur temperatuur aan te passen.

2022 Citroen C5 Aircross

Net als voorheen is er een configureerbaar digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel beschikbaar. Het behoort nu tot de standaarduitrusting en kan worden geprogrammeerd om satellietkaarten, bestuurdersassistentie-informatie en rij-informatie weer te geven.

Er zijn tot 20 rijhulp systemen beschikbaar. Daartoe behoort semi-autonoom rijden in de vorm van Highway Assist, een combinatie van adaptieve cruise control, autonome stop-start en waarschuwing bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook.

 

Emily A.

vanaf € 37.990

Vorig Nieuws2022 Jeep Grand Cherokee prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsWaterstof werkpaard van Toyota en Yamaha: