2022 Citroen C5 Aircross prijs en kenmerken.

2022 Citroen C5 Aircross prijs en kenmerken.

De nieuwe Citroen C5 Aircross heeft zichzelf vernieuwd voor 2022.

De nieuwe versie van Citroëns familie-SUV heeft een opgefriste look en een groter 10-inch touchscreen. De herziene C5 Aircross zal in de komende maanden leverbaar zijn.

Aan de voorzijde zijn twee gestapelde LED-dagrij lichten die aansluiten op nieuw verlicht2022 Citroen C5 Aircross

 

Daarnaast zijn ook de 18-inch lichtmetalen wielen en de Eclipse Blue lak van deze auto vernieuwd.

Citroën wil de C5 Aircross met de make-over nog premiumer maken, dus zowel de materialen als de techniek in het interieur zijn herzien. Een nieuw, groter touchscreen is ook beschikbaar voor modellen met het navigatiesysteem.

2022 Citroen C5 Aircross

Net als voorheen is er een configureerbaar digitaal instrumentenpaneel van 12,3 inch beschikbaar. Het is geprogrammeerd om de satellietkaart, informatie over rijhulp systemen en rij-informatie weer te geven.

 De zetels zijn ook gevuld met schuim en ontworpen om na verloop van tijd niet door te zakken. Verwarmde en gemasseerde voorstoelen zijn beschikbaar in hogere uitrustingsniveaus.

2022 Citroen C5 Aircross

De stiksels zijn nu blauw en het interieur is veranderd van grijs naar zwart materiaal. Er zijn ook nieuwe lederen opties.

2022 Citroen C5 Aircross
Er zijn tot 20 rijhulp systemen beschikbaar. Daartoe behoren semi-autonoom rijden in de vorm van Highway Assist met adaptieve cruise control, autonome stop-start en waarschuwing bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook.

Het bagagevolume neemt toe tot 720 liter met de stoelen volledig naar voren geklapt en tot 580 liter als de stoelen neergeklapt zijn. De plug-in hybride biedt tussen 460 en 600 liter.

Volgens Citroën is de plug-in hybride versie goed voor meer dan 30% van de verkopen in Europa. Op een volle lading kan de auto tot 54 km afleggen, terwijl het opladen in de thuiswand box minder dan twee uur duurt.
De prijs is nog niet bekendgemaakt. 
 

Emily A.

Vorig NieuwsOver de Mitsubishi Vision Ralliart SUV:
Volgende Nieuwskreeg de vliegende auto een certificaat van luchtwaardigheid.