2022 BMW Z4 Roadstar prijs en kenmerken:

2022 BMW Z4 Roadstar prijs en kenmerken:

De BMW Z4 Roadstar is een sportwagen met een luxueus interieur vol geavanceerde technologie.

De BMW Z4 is een sportwagen voor volwassenen die het midden houdt tussen rijplezier en dagelijkse gebruiksvriendelijkheid. Natuurlijk, hij is niet zo snel als een Porsche 718 Boxster op een racecircuit of zo zuinig als een Audi TT Roadster, maar zijn opvallende styling en hightech interieur zullen u zeker bevallen.

De oude BMW Z4 was niet bepaald catchy, maar deze nieuwste auto brak het record met zijn scherpe voorkant, gebogen achterkant en deuren die meer bogen dan een origami zwaan.

2022 BMW Z4 Roadstar

Als je hoopte dat het interieur van de BMW Z4 er net zo opwindend uit zou zien, ben je misschien een beetje teleurgesteld. Het voelt allemaal lekker zacht aan, maar je vindt er veel details die geleend zijn van de nieuwste BMW 3 Serie en het is allemaal erg mooi, maar van een sportwagen mag je verwachten dat hij wat sportiever aanvoelt.

De stoelen zitten in ieder geval heel lekker en steunen goed, en je kunt ze aanvullen met verschillende leerkleuren, van subtiel zwart tot rood. Ze zitten ook echt comfortabel, maar het is ook een beetje brutaal dat elektrische verstelling en lendensteun extra kosten op alle auto's behalve de duurdere.

2022 BMW Z4 Roadstar

Maar als je eenmaal begint te spelen met het infotainment systeem van de BMW Z4, heb je niets te klagen. Het is standaard uitgerust met twee displays met hoge resolutie en reageert op een reeks spraakcommando's die Siri naar de kroon steken. Het is niet alleen beter dan de systemen van Porsche en Audi, het is ook zowat het beste infotainment systeem op de markt.

2022 BMW Z4 Roadstar

 Sommige soft-tops brengen je terug naar de basis van wat een sportwagen moet zijn, maar de high-tech BMW Z4 neemt een heel andere route.
De soft top van de BMW Z4 is ook een van de beste. Met deze voorziening voelt de Z4 aan als een traditionele hardtop om mee te rijden. Als je hem naar achteren trekt, kun je in slechts 10 seconden tot 30 km/u rijden en kun je nog steeds met je passagier kletsen of naar de radio luisteren op snelweg snelheden.

Als dat klinkt als een rit die u regelmatig maakt, dan kunt u de BMW Z4 krijgen met een schat aan geavanceerde rijhulp systemen die lange ritten laten aanvoelen alsof u in de winkel duikt. Er is zelfs een functie die voor u gas geeft, remt en stuurt op snelwegen.

2022 BMW Z4 Roadstar

Als u liever zelf de touwtjes in handen houdt, het is tenslotte een sportwagen, dan is het vernieuwde M Sport plus pakket een veel aantrekkelijkere optie. Dit pakket voegt grotere remmen, een verlaagde ophanging en een slim sper differentieel toe aan de Sport-modellen, zodat de Z4 zich thuis voelt op bochtige landwegen. Maar zelfs met al die uitrusting voelt de Z4 niet zo wendbaar als de Porsche 718 Boxster.

Zeker, de 340 pk sterke M40i modellen zijn behoorlijk snel en alle versies hebben dankzij hun brede banden een adequaat weggedrag, maar geen enkele Z4 kan tippen aan de lichtere, wendbaardere Porsche als het gaat om cross country snelheid en smiles per mile.

Laat dat je echter niet afleiden van de BMW Z4, want het is nog steeds een zeer capabele auto waar je elke dag gemakkelijk mee kunt rijden en die standaard met een indrukwekkende uitrusting is uitgerust. 
 

vanaf e 55.617

Emily A.

Vorig Nieuws2024 Hyundai Kona prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Citroen E-SpaceTourer prijs en kenmerken: