2022 BMW İ3

2022 BMW İ3

Als u op zoek bent naar een elektrische auto die gemakkelijk in de stad te besturen is en een stijlvol, luxueus interieur heeft, dan is de BMW i3 het overwegen waard

Als u op zoek bent naar een elektrische auto die gemakkelijk in de stad te besturen is en een stijlvol, luxueus interieur heeft, dan is de BMW i3 het overwegen waard. Maar net als voor een iPad naast een Android tablet van een wit merk, betaalt u voor de i3 meer voor zijn scherpe uiterlijk en kwaliteit dan voor zijn meer alledaagse alternatieven.

2022 BMW İ3

Binnenin de i3 krijg je standaard BMW's prachtige iDrive met 10-inch infotainmentdisplay met hoge resolutie en navigatiesysteem, maar helaas heeft BMW geen houten instrumentenpaneelbekleding en gedeeltelijk lederen zetels - die zijn gewoon optioneel. Verkrijgbaar als onderdeel van de Loft, Lodge en Suite interieurpakketten.

 

Maar zelfs zonder een van deze opwaardeerpakketten ziet de kast van de i3 er nog steeds pluche uit en is er volop ruimte om te relaxen, zelfs als je langer bent dan een meter tachtig.

Helaas is de ruimte achterin niet zo royaal, maar er is nog genoeg ruimte voor de kinderen om te gaan liggen. Dankzij de aangepaste scharnierende achterdeuren van de i3 is het ook gemakkelijk om een volumineus kinderzitje in de auto te tillen, en de vreemd gevormde achterruiten zorgen ervoor dat de achterbank in ieder geval indrukwekkend luchtig is.

2022 BMW İ3

Helaas is het een stevige vierzitter en is de kofferbak niet bijzonder ruim. Zowel de Renault Zoe als de Nissan Leaf zijn dan ook praktischere elektrische auto's.

De BMW i3 wordt standaard geleverd met een compact accupakket en een kleine elektromotor die de achterwielen aandrijft. BMW claimt dat deze combinatie een actieradius van 188 mijl oplevert tussen twee oplaadbeurten, maar in de praktijk zal dit waarschijnlijk minder dan 160 mijl zijn.

 

Er is ook een "s"-model dat meer vermogen heeft, maar ook een iets lagere actieradius - die haalt officieel 175 mijl tussen twee oplaadbeurten. Maar BMW denkt dat de i3s in de praktijk ongeveer 160 mijl zal afleggen, net als het standaardmodel.

Denk niet dat de i3 alleen maar een trage eco-auto is die geschikt is om mee naar de winkel te nemen - de 170 pk sterke elektromotor van de standaardauto zorgt voor vrijwel onmiddellijke acceleratie-uitbarstingen, waardoor hij van 0-62 km/u gaat in een zeer respectabele 7,3 seconden. De i3s is nog sneller, met een 184 pk sterke elektromotor die de tijd terugbrengt naar 6,9 seconden.

2022 BMW İ3

Welk model u ook kiest, u zult merken dat rijden met een BMW heel gemakkelijk is. De draaicirkel is heel smal en de grote ramen maken het gemakkelijk om naar buiten te kijken en maken parkeren veel gemakkelijker.

 

vanaf € 39.939 

Vorig Nieuws2022 Toyota Aygo
Volgende Nieuws2022 Volkswagen De ID.3