2022 BMW 8 serie coupé prijs en kenmerken:

2022 BMW 8 serie coupé prijs en kenmerken:

De BMW 8 Reeks Coupé is een supersnelle en verrassend comfortabele sportwagen.

De BMW 8 Reeks is een majestueuze grand tourer met een luxueus interieur, vier zitplaatsen en een verbluffende snelheid.

Het interieur van de BMW 8 Reeks mag dan niet kunnen tippen aan dat van de duurdere rivalen, toch krijg je een uiterst weelderige cabine met luxueuze Merino lederen balken en massieve geborstelde metalen platen. De lange middenconsole heeft een hoop ingewikkelde knoppen, maar daarboven vind je een groot infotainment display met touchscreen, een van de beste.

2022 BMW 8 Serie Coupe


 De BMW 8 Reeks is praktischer dan een Lamborghini en veel andere grote coupés wat dat betreft. Er is voldoende ruimte voor zeer lange bestuurders om voorin te gaan liggen, en je krijgt zelfs standaard een paar achterstoelen. Natuurlijk zal dit een zeer krappe ruimte zijn voor volwassenen, maar de kinderen zullen genoeg ruimte hebben om te ontspannen.

In de kofferruimte is plaats voor een paar middelgrote koffers, en u kunt de achterbank zelfs neerklappen om lange bagage mee te nemen.

2022 BMW 8 Serie Coupe

Nu we het daar toch over hebben: lange afstanden afleggen met de BMW 8 Reeks is pure fun. De standaard adaptieve wielophanging weet kuilen uitstekend te ontwijken en zelfs de luidste M850i V8 produceert in de achtste versnelling op de snelweg slechts een fluisterstemmetje.

Draai een bochtige binnenweg op, schakel de Sport-modus in en geef gas, en deze ontspannende grand tourer verandert sneller dan je kunt zeggen in een verrassend wendbare sportwagen. De 4,4-liter twin-turbo V8 produceert een ongelooflijke 523 pk, die in combinatie met een grip volle vierwielaandrijving de 8 Serie van 0 naar 100 km/u stuwt met een snelheid die sommige supercars te schande zou maken.

2022 BMW 8 Serie Coupe

De standaard acht traps automatische transmissie is ook een van de beste in de sector. Welke rijmodus u ook kiest, hij schakelt snel en soepel. Als je hem op de Sport-stand zet, voelt het zelfs alsof je een bocht ingaat en bereidt hij zich voor op bliksemsnel terugschakelen zodra je de versnellingsbak op de rem trapt.

Ga je nog een stap verder in de Sport-modus, dan wordt de standaard adaptieve wielophanging stugger om de M850i met vierwielaandrijving zo gedrongen en doelgericht mogelijk te maken. Je kunt de auto zelfs opvoeren met een actief anti-roll systeem dat elektromotoren gebruikt om de auto fysiek in een bocht te kantelen zodra je het stuurwiel draait.

2022 BMW 8 Serie Coupe

 De automatische transmissie van de BMW 8 Serie is zo slim dat je echt het verschil kunt zien tussen te hard remmen en een noodstop en dienovereenkomstig kunt schakelen.
 De BMW 8 Reeks wordt geleverd met vierwiel besturing om hem zo stabiel mogelijk te maken op de snelweg en wendbaarder in de stad dan zijn grote omvang doet vermoeden.

 Dit alles verdwijnt al snel naar de achtergrond wanneer u de indrukwekkende capaciteiten van de BMW 8 Reeks in ogenschouw neemt. Hoewel het een uitstekende lange afstand cruiser is, brengt hij ook wat sportwagen vaardigheden wanneer u plezier wilt hebben op een verlaten binnenweg. 
 

vanaf € 119.106

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Audi TT RS Coupé prijs en uitrusting
Volgende Nieuws2022 Lexus RZ Elektroauto functie: