2022 Audi S5 Coupe prijs en kenmerken:

2022 Audi S5 Coupe prijs en kenmerken:

De stijlvolste en meest elegant ontworpen auto van de Audi S5 Coupé reeks.

Elegant en stijlvol, de high-performance versie van de A5 coupé is snel en robuust.
De Audi S5 is een high-performance versie van de A5 coupé. Ook verkrijgbaar als cabriolet en vierdeurs Sportback en een nog snellere RS5.

Hoewel de basisvorm van de A5 in zijn geheel duidelijk zichtbaar is, onderscheidt de Audi S5 zich van de kleinere versies dankzij de agressievere bodykit, de unieke 18-inch lichtmetalen velgen en de vier gevleugelde uitlaatpijpen.

  Binnenin volgde Audi een vergelijkbaar thema, zodat de basis A5 cabine slim is gemaakt met een vlakke vloer stuurwiel, lederen alcantara sportstoelen en een keuze uit koolstofvezel of aluminium bekleding.

2022 Audi S5 Coupe

 Alle essentiële elementen van de A5 zijn intact gebleven. Zo geeft het de indruk dat je een prachtig gebouwde kast hebt van de beste materialen en dat het een zeer luxueus exemplaar is. Ook binnenin is er veel techniek, en op de voorstoelen is er voor iedereen voldoende ruimte.

2022 Audi S5 Coupe

Natuurlijk betekent de aflopende daklijn achterin dat de hoofdruimte achterin iets krapper is, maar alleen de langere passagiers zullen een beetje klagen over het gebrek aan ruimte. De kofferruimte is daarentegen van een heel behoorlijk formaat, 465 liter meer dan in coupé versies van de BMW 4 Serie of de Mercedes C-Klasse Coupé. Je moet extra betalen voor de neerklapbare achterbank, maar als je die kiest, maken ze de auto op een handige manier praktischer, en als je ze neerklapt is het een vlakke vloer.

 

2022 Audi S5 Coupe
Het grootste verschil tussen de Audi S5 en de standaard A5 is natuurlijk de motor, en de 3.0-liter turbocharged V6 produceert 349pk die hem in 4,7 seconden van 0-62mph stuwt. Dat is heel snel, maar de S5 is niet zo innemend of inclusief als het gelijkwaardige model in de BMW 4 Reeks.


Wie daarentegen heel snel en met heel weinig inspanning terrein wil afleggen, zit met de Audi S5 helemaal goed. Niet alleen is hij uitzonderlijk stil op de snelweg, zelfs bij hoge snelheden, hij is ook zeer stabiel en robuust in alle weersomstandigheden, dankzij de extra veiligheid die het standaard Quattro vier wie laan drijvings systeem biedt. 
 

vanaf € 115.513.31

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Fiat 500 Cabriolet met prijs en functies:
Volgende Nieuws2022 Cupra Leon e-Hybrid prijs en kenmerken: