2022 Audi Q3, functies, prijs en beoordeling.

2022 Audi Q3, functies, prijs en beoordeling.

Audi Q3 wil opvallen tussen zijn vele concurrenten in het segment waar de concurrentie hevig is. Wij raden u aan ons nieuws te lezen voordat u een prijs-prestatie analyse maakt.

De eerste Audi Q3 was een grote verkoper voor de automaker toen het voor het eerst op de markt, het aantrekken van gezinnen die wilden een praktische SUV. Het model, dat destijds op grote belangstelling kon rekenen, onderging in de loop der tijd wijzigingen. De nieuwste, tweede generatie van de Q3 wil dit succes voortzetten, ondanks het feit dat hij moet concurreren in een van de zwaarste, meest overbevolkte klassen die er bestaan.

2022 Audi Q3

De Audi Q3 ziet de BMW X1 als grote concurrent, maar ook de Mercedes GLA, Range Rover Evoque en Volvo XC40. De Audi Q3 lijkt alles in zich te hebben om een sterke concurrent te zijn. Hij beschikt over een prachtig infotainmentsysteem boordevol functies, een royale binnenruimte en een gespierder uiterlijk dan de versie van de eerste generatie.

Wat de motoropties betreft;

Het motorenaanbod van de Audi Q3 begint met de 1,5-liter turbobenzinemotor van de 35 TFSI. Hij heeft voldoende aantrekkingskracht, maar is niet bijzonder prettig als je haast hebt, en klinkt schokkerig terwijl hij de Q3 in 9,5 seconden van 0 naar 100 km/u trekt (9,4 seconden met de optionele S tronic automatische transmissie).

Andere opties zijn de 187 pk sterke 40 TFSI en de 227 pk sterke 45 TFSI, die veel meer vermogen bieden - de 45 TFSI haalt een snelheid van 140 km/u in 6,3 seconden zonder te stoppen. Beide zijn alleen leverbaar met quattro vierwielaandrijving en S tronic-transmissie.

De plug-in hybride TFSI e heeft een 1,4-liter benzinemotor en een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 242 pk (0-62 mph duurt 7,3 seconden).

Dieselopties zijn de 148 pk sterke 35 TDI of de 187 pk sterke 40 TDI. De 35 TDI levert vergelijkbare prestaties als de 35 TFSI benzine, maar biedt extra tractie bij lage toerentallen, terwijl de 40 TDI moeiteloos vlot rijdt (0-62 mph in 8,0 seconden).

2022 Audi Q3

Indeling interieur
Het is onwaarschijnlijk dat u problemen zult ondervinden om achter het stuur van de Audi Q3 te kruipen. en het stuurwiel heeft een zeer groot verstelbereik. Ook de bestuurdersstoel heeft veel verstelmogelijkheden en houdt u goed in de hand in bochten. Alle uitrustingen zijn voorzien van een versie van het digitale instrumentenpaneel Audi Virtual Cockpit. Het meet 10,25 inch op Sport- en S line-modellen of 12,3 inch met Edition 1 en Vorsprung.

De Q3 geeft je een goed zicht op de weg voor je met behulp van de zeer dunne voorruitstijlen. Het zicht naar achteren is niet zo goed, maar parkeersensoren achteraan zijn standaard op alle versies om dat te verhelpen. In feite kan worden gezegd dat dit aanbod in het algemeen van een voldoende niveau is. Als dat nog niet genoeg is, kunt u het Comfort & Sound Pack toevoegen om sensoren aan de voorkant van de auto en een achteruitkijkcamera te krijgen. De sensoren vooraan en de 360-graden vogelvluchtcamera zijn standaard voorzien van Vorsprung-coating.

De prijzen zijn per uitvoering als volgt opgebouwd;

2022 Audi Q3

 

Emily. A

Vorig NieuwsNieuwe Toyota Land Cruiser geïntroduceerd
Volgende Nieuws2022 Jaguar F-Type kenmerken en prijs € 101.641