2022 Alfa Romeo Tonale:

2022 Alfa Romeo Tonale:

De nieuwe Alfa Romeo Tonale is klaar om de weg op te gaan als een ambitieus model, en de Tonale zal beschikbaar zijn inclusief een plug-in hybride versie.

Tonale, waarvan de verschijningsdatum 2 keer werd uitgesteld, is bekend als veroorzaakt door de nieuw benoemde CEO Jean-Philippe Imparato. Vooral omdat hij de Hybrid versie niet voldoende vond, besloot de CEO de ontwikkeling uit te stellen. Later trad een tweede vertraging op als gevolg van de chipcrisis.

2022 Alfa Romeo Tonale

De Tonale, een crossover-model, komt onder het Stelvio-model te zitten, een ander SUV-model van Alfa Romeo. In de PHEV-versie, die in Europa zal worden verkocht, zal de 1,3-liter viercilinder turbobenzinemotor worden ondersteund door een elektromotor die op de achteras is geplaatst. Gecombineerd met een automatische 6-versnellingsbak, zal het model een 15,5 kWh batterij hebben. De Plug-In Hybrid Q4-versie zal 275 pk produceren met vierwielaandrijving. Het model, dat 1900 kilogram weegt, kan 0-100 kilometer versnellen in 6,2 seconden. Het zuiver elektrische rijbereik bedraagt 80 km in de stad en 60 km in gemengd. Met de 7,4 Kw Wall Box kan hij in 2,5 uur tot volledige capaciteit worden opgeladen. Naast de oplaadbare versie heeft de Tonale ook 48V mild Hybrid ondersteuning en kunt u kiezen uit verschillende versies.

2022 Alfa Romeo Tonale
De 1,5-liter 4-cilinder turbobenzinemotor met voorwielaandrijving zal 130 en 160 pk leveren.
Het model, dat vrij ambitieus is qua design, heeft zeer agressieve en sportieve lijnen voor de Compact klasse. Zijn indrukwekkende design heeft het potentieel om de gebruikerservaring naar een hoger niveau te tillen met zijn sportieve interieur en hoogwaardige details. De koplamp groep die aan de voorkant boos naar voren staat, ziet er behoorlijk indrukwekkend uit.

2022 Alfa Rome Tonale

In het interieur geven de grote metalen schakel paddles achter het stuurwiel je het gevoel alsof je in een sportrace wagen of een Ferrari zit. Het 12,3 digitale instrumentenpaneel en het 10,25 touchscreen multimedia display zijn de eerste hoogtepunten van het voertuig in het interieur. Het voertuig, dat ook ondersteuning biedt voor Amazon Alexa, Android Auto en Apple Car Play, beschikt over veiligheidstechnologieën zoals adaptieve cruise control, dodehoek waar schuwings systeem en rear cross traffic monitoring.
Daarnaast zal de auto ook 2 niveaus van autonoom rijden ondersteuning bieden met autonoom remmen, 360-graden camera ondersteuning.
Er is nog geen informatie gedeeld over de prijs van het voertuig, dat naar verwachting in april in Europa in de verkoop zal gaan. 
 

Emily A.

Vorig NieuwsSEAT's grote investering:
Volgende NieuwsMiljoen-dollar investering in Suzuki's fabriek in India: