150.000 orders voor Chevrolet Silverado EV

150.000 orders voor Chevrolet Silverado EV

GM is erg blij met de belangstelling.

General Motors heeft de Chevrolet Silverado EV geïntroduceerd als concurrent voor de Ford F-150 Lightning. Hoewel het voertuig pas in de lente van 2023 in de verkoop gaat, is de vraag naar het voertuig zeer groot. Het voertuig, dat deel uitmaakt van GM's plan om tussen 2022 en 2024 400.000 elektrische auto's te produceren, zal het doel van het bedrijf zeer ten goede komen dankzij de belangstelling die het krijgt.

GM CEO Mary Barra zei tijdens een investeerders bijeen komst nadat het bedrijf zijn financiële verslag over het tweede kwartaal bekendmaakte, dat het nieuwe elektrische pick-up model van het bedrijf, de Chevrolet Silverado EV, grote belangstelling en 150.000 reserveringen heeft ontvangen. Het bedrijf bevestigde dat 65 procent van de bestellingen toebehoorde aan mensen die voor het eerst kennismaakten met Chevrolet.

Hoewel het voertuig voor het eerst werd geïntroduceerd in januari, is het bedrijf bezig met de laatste aanpassingen. Het gecamoufleerde prototype van het voertuig werd vorige maand tentoongesteld. Bovendien werd in de verklaring van Chevrolet onthuld dat de RST First Edition-versie van het voertuig binnen 12 minuten was uitverkocht.


De standaard WT-versie van het voertuig zal in het voorjaar voor het eerst in de verkoop gaan. De RST First Edition zal in de herfst beschikbaar zijn voor gebruikers. De RST-versie zou ook in de zomer van 2024 beschikbaar moeten zijn. In de verklaring werd ook vermeld dat GM's andere elektrische voertuig, de GMC Hummer EV, 60.000 bestellingen heeft ontvangen, waarvan 42 procent van nieuwe gebruikers afkomstig is.

 

Emily A.

Vorig NieuwsPorsche wil een belang van 50 procent kopen in Red Bull Racing:
Volgende NieuwsAl 20 jaar is de Audi RS6 een kracht om rekening mee te houden.